Agenţia de Proprietate Intelectuală INVENTA este o companie privată specializată în domeniul proprietăţii industriale, oferind reprezentarea prin mandat şi de asemenea, servicii de consultanţă, atât persoanelor fizice cât şi juridice, în scopul de a dobândi, atât în ţară, cât şi în străinătate, titluri de protecţie pentru brevete, mărci, desene si modele industriale, modele de utilitate, soiuri de plante, topografii de circuite integrate, precum şi pentru alte servicii din domeniul proprietăţii industriale.

Echipa noastră este renumită pentru capacitatea sa de a identifica şi de a rezolva întreaga arie de probleme juridice care pot apărea în ceea ce priveşte mărcile, brevetele de invenţie, modelele de utilitate, desenele şi modelele.

Consilierii nostri oferă, de asemenea, servicii excelente în domeniul de marketing şi proprietate industrială, inclusiv cercetare în brevete şi mărci, litigii, intervenţii în vamă, apărare a drepturilor de proprietate sau masuri asiguratorii.

Obiectivul, viziunea și promisiunea agenției noastre.

Obiectivul Inventa
Expertiza noastră în proprietate intelectuală, dobândită în cei 25 de ani de activitate, vine în sprijinul companiilor din România sau din străinatate, asigurându-le prosperitatea și succesul de mâine. 

Într-un climat economic mereu în schimbare, clienții au mai mult ca niciodată nevoie de un partener stabil, de încredere, dar, în același timp, creativ și flexibil, în sfera PI. Suntem aici pentru a vă susține business-ul, prin fructificarea ideilor dumneavoastră ceea va conduce la noi oportunități de afaceri și parteneriate pe termen lung. 

Viziunea Inventa
Vom fi mereu numarul 1 în domeniul PI în România, prin asocierea cunostințelor temeinice de legislație cu un fler și o înțelegere aparte a climatului de afaceri din țara noastră. 

Promisiunea Inventa
Pentru noi, fiecare client este important și are parte de toată atenția noastră. Luptam pentru clienții noștri cu toată convingerea, până la atingerea rezultatelor stabilite împreună. Veți găsi în noi cel mai bun și de încredere partener. Noi suntem experții dumneavoastră în proprietate intelectuală.

Scurt istoric al Agenției INVENTA

La începutul anilor 90, prof. Constantin Turcanu a fondat Agenția Inventa, prima societate românească privată în domeniul Proprietăţii Intelectuale avand ca scop declarat promovarea proprietatii industriale ca fundament al principiilor capitalismului modern.

Înca de la infiintare, pe langa serviciile de consiliere a clientilor titulari de marci, inventii si desene si modele industriale, Agenția Inventa a asigurat in mod competent si organizat scolarizarea primelor generatii de consilieri in proprietate industriala din Romania.

Primele cursuri de proprietate industrială din Romania

La începutul activităţii sale în protecţia proprietăţii industriale în România, Agenția Inventa a organizat cursuri de consilieri, între anii 1991 şi 1997, pregătind în total 52 serii de studenţi, mulţi dintre ei devenind la scurt timp consilieri de proprietate intelectuală în toate regiunile ţării.

Între 1990 şi 2000, cursurile organizate de Agenția Inventa au fost singura metodă de studiu în domeniul protecţiei proprietăţii industriale.

Activitatea de reprezentare a titularilor de mărci, invenții, desene și modele industriale

Reprezentarea titularilor de drepturi de proprietate industrială, în calitate de mandatar, în fața instituțiilor abilitate ale statelor lumii și a altor instituții și organisme dedicate, precum și rezolvarea litigiilor comerciale și a problemelor de natură juridică rezultate reprezintă poate cea mai importantă activitate depusă de consilierii în proprietate intelectuală.

În acest scop, Agenția Inventa – agentia de proprietate intelectuală și-a format un corp de elită, compus din cei mai buni consilieri absolvenți ai cursurilor Agentiei. Cu ajutorul acestora, precum și cu suportul colaboratorilor în domeniul juridic, Agentia Inventa a reprezentat cu succes interesele clientilor săi, români sau străini, corporatii sau firme medii, în toate statele lumii, din 1990 până în prezent.