Presedintii agentiilor membre IP5 au zis DA axarii pe imbunatatirea serviciilor catre utilizatori si marele public.

Etichete: , , ,

Liderii celor 5 cele mai mari agentii de proprietate intelectuala din lume (IP5), reuniti astazi in Suzhou, China, si-au luat angajamentul de a-si imbunanati colaborarea, in vederea optimizarii serviciile lor catre utilizatori si marele public. 

Intalnirea a fost prezidata de Dr. Shen Changyu, Comisar al Biroului de Stat de Proprietate Intelectuala a Republicii Populare Chineze, cu participarea Dlui Benoit Battistelli, Presedintele Biroului European pentru Patente ( EPO), Dlui Kihara Yoshitake, Comisar Adjunct al Biroului Japonez pentru Patente  ( JPO), D. Choi Donggyou, Comisar al Biroului Korean de Proprietate Intelectuala (KIPO) si Dlui Russell Slifer, Director Adjunct al Biroului Statelor Unite ale Americii pentru Patente si Marci ( USPTO). Dl. John Sandage, Director General Adjunct al Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala ( WIPO) a participat la discutii in calitate de observator. 

Inaintea acestei conferinte, liderii IP5 s-au intalnit cu reprezentatii industriilor din cele 5 tari/regiuni vizate pentru a raspunde direct la necesitatile acestora.Astfel, agentiile membre IP5 au reiterat cu aceasta ocazie importanta si beneficiile implicarii utilizatorilor in co-operarea IP5. 

Recunoscand rolul vital pe care proprietatea intelectuala il are atat in cresterea inovatiei tehnologice cat si in dezvoltarea economica, liderii IP5 au semnat o declaratie Comuna legata de co-operarea IP5. Subliniand beneficiile pe care co-operarea IP5 deja le-a adus utilizatorilor, agentiile IP5 au cazut de acord in declaratia lor sa lucreze impreuna pentru a optimiza in continuare serviciile lor catre utilizatori si public.

De asemenea, membrii gruparii au identificat viitoarele obiective si puncte de interes ale colaborarii IP5, incluzand imbunatatirea serviciilor de informare cu privire la patente si co-operarea in cazul unor subiecte legate de unitatea inventiei, citarea stadiului tehnicii si descrierea scrisa alaturi de suficienta divulgarii, cu scopul de a mari eficienta in procedura aplicarii pentru patente si a reduce costurile pentru cei care aplica. 

Participantii au fost de acord si asupra unor viitoare actiuni comune, spre exemplu in sfera informarii asupra dosarelor, managementului calitatii, statistica si politica de training. 

Concomitent, membrii IP5 au luat nota de progresele care au fost facute in cadrul acestei co-operari, care includ introducerea unui format comun de cerere (CAF), traducerea automata, Documentul Comun de Citare ( CCD), Calea de Urmarire a Patentelor IP5 ( PPH), politica de informare asupra patentelor si Dosarul Global. 

Urmatoarea intalnire a celor 5, programata pentru 2016,  va fi gazduita de catre JPO.

Sursa: European Patent Office; www.epo.org