fav

Președinții agențiilor membre IP5 au zis DA axării pe îmbunătățirea serviciilor către utilizatori și marele public.

Liderii celor 5 cele mai mari agenții de proprietate intelectuală din lume (IP5), reuniți astăzi în Suzhou, China, și-au luat angajamentul de a-și îmbunătăți colaborarea, în vederea optimizării serviciilor lor către utilizatori și marele public.

Întâlnirea a fost prezidată de Dr. Shen Changyu, Comisar al Biroului de Stat de Proprietate Intelectuală a Republicii Populare Chineze, cu participarea Dlui Benoit Battistelli, Președintele Biroului European pentru Patente ( EPO), Dlui Kihara Yoshitake, Comisar Adjunct al Biroului Japonez pentru Patente ( JPO), D. Choi Donggyou, Comisar al Biroului Korean de Proprietate Intelectuală (KIPO) și Dlui Russell Slifer, Director Adjunct al Biroului Statelor Unite ale Americii pentru Patente si Mărci ( USPTO). Dl. John Sandage, Director General Adjunct al Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală ( WIPO) a participat la discuții în calitate de observator.

Înaintea acestei conferințe, liderii IP5 s-au întâlnit cu reprezentații industriilor din cele 5 țări/regiuni vizate pentru a răspunde direct la necesitățile acestora. Astfel, agențiile membre IP5 au reiterat cu această ocazie importanța și beneficiile implicării utilizatorilor în co-operarea IP5.

Recunoscând rolul vital pe care proprietatea intelectuală îl are atât în creșterea inovației tehnologice cât și în dezvoltarea economică, liderii IP5 au semnat o declarație Comuna legată de co-operarea IP5. Subliniând beneficiile pe care co-operarea IP5 deja le-a adus utilizatorilor, agențiile IP5 au căzut de acord în declarația lor să lucreze împreună pentru a optimiza în continuare serviciile lor către utilizatori și public.

De asemenea, membrii grupării au identificat viitoarele obiective și puncte de interes ale colaborarii IP5, incluzând îmbunătățirea serviciilor de informare cu privire la patente și co-operarea în cazul unor subiecte legate de unitatea invenției, citarea stadiului tehnicii și descrierea scrisă alături de suficiența divulgării, cu scopul de a mări eficiența în procedura aplicării pentru patente și a reduce costurile pentru cei care aplică.

Participanții au fost de acord și asupra unor viitoare acțiuni comune, spre exemplu în sfera informării asupra dosarelor, managementului calității, statistica și politica de training.

Concomitent, membrii IP5 au luat notă de progresele care au fost făcute în cadrul acestei co-operari, care includ introducerea unui format comun de cerere (CAF), traducerea automată, Documentul Comun de Citare ( CCD), Calea de Urmărire a Patentelor IP5 ( PPH), politica de informare asupra patentelor și Dosarul Global.

Următoarea întalnire a celor 5, programată pentru 2016, va fi gazduită de catre JPO.

Sursa: European Patent Office; www.epo.org

Distribuie:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Te-ar putea interesa:

Abonează-te la Newsletter

Nu facem SPAM

Ramai in legatura cu noi si afla primul ultimele informatii despre promotiile pe care le desfasuram, stiri si noutati in domeniu.

Prima agenție privată de Proprietate Intelectuală din România.
Identificăm şi rezolvăm întreaga arie de probleme juridice care pot apărea în ceea ce priveşte mărcile, brevetele de invenţie, desenele şi modelele de utilitate.

Adresa:
Bd. Corneliu Coposu nr. 7, bl. 104, sc.2, ap.31, sector 3,
Bucuresti, ROMANIA

Telefon:
Marci – 0751 030 636
Contabilitate – 021 320 09 55
Inventii – 021 320 02 85